skip to Main Content
Öcsödy Gábor Cserépkályhás +36 20 916 1124 kalyhas.ocsody@gmail.com

Kandalló tervezésénél a megjelenésen kívül meg kell tervezni a külső levegő ellátást és a kéményt is. Minden a környezetbarát fatüzelésért és jó hatásfok eléréséért.  A megjelenés és a tűztérbetét kiválasztása az első.  A kandalló tűztér műszaki adatai alapján már el lehet kezdeni tervezni a levegő bevezetést és a kéményt. Alapelv, hogy a legrövidebb és legkevesebb iránytörést biztosító külső levegő bevezetés kialakítása a cél. A kémény kiválasztása is megfelelő körültekintést igényel mert egyszerre kell megfelelnie a háznak és a kandallónak is. Ha van kandalló betétünk és van levegő ellátás és kémény is akkor lehet tervezni a kandalló megjelenését a palástot. Működés, hő leadás szempontjából légfűtéses, hőtárolós és vízteres is lehet.

Legelterjedtebb a légfűtéses, itt a megtermelt hőt a palást és a tűztér között felmelegedett levegő szállítja ki a palást felső részén kialakított nyíláson keresztül. Jellemzően addig fűt amíg ég a tűz.

Hőtárolós kandalló esetén a megtermelt hőt a palástba és a tűztér köré beépített tömeg segít eltárolni. Ezzel a tűz leégése utáni fűtést segítjük.

Vízteres kandalló a megtermelt meleget a beépített hőcserélőn keresztül a kiépített fűtési rendszerbe táplálja. Komoly tervezést és épületgépészeti hátteret igényel.

Kérjen tanácsot, kérjen ajánlatot!

Back To Top