skip to Main Content
Öcsödy Gábor Cserépkályhás +36 20 916 1124 kalyhas.ocsody@gmail.com

Cserépkályha átrakás, cserépkályha átrakás árak

Minden kályhának van elhasználódási ideje. Ez erősen függ a tüzelési szokásoktól, de minimum 15 év fatüzelés esetén az elvárt 20 év az átlag.

Fontos, az elhasználódás a cserépkályha belsejét érinti elsősorban. A csempék több átrakási ciklust is túl élnek, lásd antik cserépkályhák.

Elhasználódás leggyakoribb jelei a vissza füstölés tiszta járatok és kémény esetén is, tűztér szemmel látható elhasználódása/törött, beomló elemek / csempe fugákon kifüstöl.

Ilyen esetekben nagy valószínűséggel csak a cserépkályha átrakása lehet megoldás. Ekkor a kályha vissza van bontva, és a tűztértől kezdve új samottal, cserép béleléssel, kialakításra kerül újra a füstjáratok rendszere.

Ennek költsége 150000.- és 250000.-között van a szükséges anyagokkal együttesen. Számít a cserépkályha mérete, tagoltsága (párkány stb.).

Sajnos sok olyan kályhával találkozunk, ahol kispórolták az anyagot, hiszen a samott drága, és ez a kályha idő előtti elhasználódásához vezetett. Ha viszont az idő előtti átrakás árát hozzá adjuk egyértelmű, melyik a drágább megoldás…
Szakemberként nem építünk kályhát olcsón samott nélkül, inkább nem építünk.

Back To Top